Klimaat

 

 

 

Om u te helpen op basis van het klimaat een geschikte bestemming in Spanje te vinden om te overwinteren, volgt een kleine opsomming van de streken met het beste winter klimaat:

Catalaanse kust, Balearen en het noorden van het Valenciaanse land: Hier heerst een Mediterraan klimaat wat voor milde winters zorgt en Mediterrane buien die in een zeer klein aantal geconcentreerde dagen per jaar vallen.

Alicante, Murcia en Almería: Een Mediterraan klimaat met milde winters. Op sommige plekken valt hier slechts 150 mm. neerslag per jaar. Dit is de droogste plek van Europa met een bijna woestijnachtig klimaat.

Málaga en de kust van Granada: Voor een extreem zachte en milde winter kiest u voor deze streek. Er heerst een subtropisch klimaat met een gemiddelde jaartemperatuur van bijna 20 graden.

Sevilla en Córdoba: De winters zijn hier zeer mild en vrijwel zonder neerslag. Opnieuw een bijna woestijnachtig klimaat.

Canarische eilanden: Een heerlijke plek voor de overwinteraar. Op de Canarische eilanden heerst een Subtropisch klimaat zonder seizoensveranderingen. Het hele jaar door heersen hier zomerse temperaturen. De universiteit van Syracuse heeft de stad Las Palmas op Gran Canaria benoemd tot de stad met het beste klimaat ter wereld.

Houd u er wel rekening mee dat de Spaanse avonden en nachten koud kunnen zijn, neemt u dus voldoende warme kleding mee!