Flora & Fauna

 

 

 

In Spanje zijn zo'n 8000 soorten flora te vinden. Dit heeft het land te danken aan de grote verschillen in klimaat, hoogte en de gesteldheid van de bodem. In het Zuiden, waar de vegetatie meer subtropisch van aard is, vind men agaven, cactussen en palmen, en bij Elche in Alicante vind men het enige dadelbos in Europa. Een opvallend kenmerk van de Spaanse flora is dat op de nattere plekken in het land de donzige eik veelvuldig voorkomt. Op vele plekken in Spanje vind men unieke soorten flora. Bovendien heeft Spanje zelfs steppeachtige gebieden. Deze kunt u vinden in de Ebro vallei, Castilla-La Mancha en Cabo de Gata in Andalusië, laatstgenoemde lijkt nog het meest op een woestijn. Pas na een aantal regenbuien toont het landschap daar zijn overvloed aan kleuren. De subtropische Canarische eilanden herbergen een grote verscheidenheid aan flora. In de hoger gelegen gebieden op de eilanden komen vele cactussen, laag struikgewas, palmbomen en pijnbomen voor.

Spanje kent een rijke dierenwereld waarin men invloeden uit Afrika zal herkennen; de kameleon, genetkat en de Egyptische mangoest bijvoorbeeld. Ook aan grote zoogdieren ontbreekt het in Spanje niet; de bruine beer, wolf, otter, het edelhert en de zeldzame Spaanse steenbok komen er nog voor.De Spaanse steenbok is niet de enige zeldzame diersoort die in Spanje nog voorkomt, ook de monniksrob behoort tot die groep en kunt u bewonderen aan de Middellandse Zeekust. Altijd al een walvis of dolfijn in levenden lijve willen aanschouwen, dan zit u aan de Golf van Biskaje op de juiste plek, dit is een echte verzamelplaats voor walvissen en dolfijnen. Ook de reptielenliefhebber kan in Spanje zijn hart op, tijdens uw overwintering kunt u hier ontelbare hagedissen en slangen bewonderen, waaronder de Montpellier-slang en de Lataste's adder.

En met een ontzettend rijke vogelwereld is de fauna van Spanje compleet. Spanje herbergt gelukkig nog een aantal grote roofvogels, zoals de keizerarend, slangenarend en de grote lammergier in de hoge Pyreneeën. Bovendien heeft Spanje de grootste populatie zwarte gieren ter wereld. Mocht u denken dat u in Spanje de enige overwinteraar bent, dan zit u ernaast. In het binnenland overwinteren duizenden eenden. Zij verzamelen zich in het Castilla-La Mancha en het Laguna de Gallocanta, wat het grootste natuurlijke meer van Spanje is. Spanje heeft dus genoeg aan Flora en Fauna te bieden om van te genieten tijdens het overwinteren. Spanje-overwinteren.nl heeft accommodaties in veel van de bovengenoemde gebieden. n het gebruik van de verstrekte informatie, onjuiste gegevens, product of enige dienst genoemd in de publicaties op haar websites. Wij raden de webbezoeker/ster altijd aan onafhankelijke inlichtingen in te winnen alvorens gebruik te maken van de informatie, gegevens, product of dienst welke door middel van de publicaties op onze websites verkregen is.